Jei jus domina naujas restoranas – nepamirškite šių patarimų

Nuo ko pradėti, kai norite atidaryti restoraną? Tai klausimas, kuris kyla bene kiekvienam pradedančiajam verslininkui. Ir nepaisant to, kiek patirties galėtumėte turėti kitose verslo srityse, jei niekuomet iki šiol jums nebuvo tekę valdyti restorano, galite net neabejoti, kad ši sritis bus kupina didelių iššūkių ir naujovių, prie kurių reikės prisitaikyti ir kurias reikės tinkamai įsisavinti. Taigi, turėtumėte suprasti, kad žengiate į visiškai kitą rinką, kurioje galioja nevienodi dėsniai. Kaip bebūtų, jei jūs turite labai aiškią viziją, pakankamą kapitalą ir puikią komandą, norimą rezultatą tikrai galite pasiekti. O tam, kad visas procesas klostytųsi paprasčiau, atkreipkite dėmesį į kelis naudingus patarimus.

  • Apranga restoranamsRestorano pavadinimas, tematika ir meniu. Pradėkime nuo to, kad didelę dalį vartotojų pirmiausia patraukia restorano pavadinimas. Dėl šios priežasties jis turėtų būti labai patrauklus, paveikus ir įsimintinas. Taip pat svarbu, kad jūsų restoranas turėtų konkrečią tematiką. Nėra nieko blogiau, kai restorano lankytojai negali suprasti, koks tai restoranas ir ko jame būtų galima tikėtis. Konkreti tematika turėtų akimirksniu jūsų lankytojams „papasakoti“, ko jei gali laukti. Žinoma, kai išsprendžiami šie klausimai, privalu sudaryti ir nepriekaištingą meniu. Nemaža dalis pradedančiųjų restoranų savininkų mano, kad jų restorano meniu turėtų sudaryti kuo daugiau skirtingų patiekalų, kad lankytojai galėtų lengvai patenkinti savo lūkesčius, atrandant jų skonį atitinkančius patiekalus. Tačiau toks požiūris nėra teisingas, kadangi tais atvejais, kai meniu sudaro penkiasdešimt ar šimtas patiekalų, tiesiog nebėra galimybės užtikrinti visų jų nepriekaištingą kokybę. O tai, savaime suprantama, kenkia restorano vardui ir gali neigiamai paveikti jūsų lankytojų požiūrį. Taigi, jūsų meniu neturėtų būti daugiau nei dvidešimties patiekalų, o geriausia, jei orientuotumėtės į 10 ar 15.
  • Personalo profesionalumas, apranga restoranams ir aptarnavimo kokybė. Kiekvienas jūsų restorane dirbsiantis žmogus turi tobulai išmanyti savo darbą ir kiekvieną jam patikėtą užduotį įgyvendinti nepriekaištingai. Taip pat labai svarbu, kad pasirūpintumėte ir kokybiška apranga restoranams. Galiausiai daug dėmesio skirkite aptarnavimo kokybei – tai tiesiogiai prisidės prie jūsų restorano gero vardo kūrimo.